فایل شماره 5092 |
هدف از مطالعات و این پژوهش در سطح روستا ارائه راهکاری برای توسعه پایدار و جلوگیری از رشد بی رویه و نامتوازن برخی کاربریها در روستاها بر پایه توسعه پایدار می باشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۴ مواد و روش بررسی
در فصلهای گذشته به بیان تعاریف اصطلاحات و مدلها و در نهایت شرایط کالبدی منطقه مورد مطالعه پرداخته شد. در این فصل با بهره گرفتن از موارد بحث شده و روش های مورد بررسی به تجزیه و تحلیل و در نهایت مدلسازی که مهمترین هدف تحقیق بود پرداخته میشود. که توسط نگارنده از منابع مختلف اخذ گردیده و با بهره گرفتن از نرم افزارهای مورد اشار ه برای نتیجه گیری مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
۱-۳-۴ روش انجام تحقیق
در این پروسه برای تهیه نقشهها ابتدا با بهره گرفتن از لایه های کاربری های اراضی موجود در روستا و اطلاعات توصیفی از فرمت های مختلف نظیر DWG به فرمتShape file در نرمافزار AutocadMap 2009 انجام گردید. سپس این Shapefile ها در محیط Arc GIS برای هر کاربری و بسته به نیاز و نوع تحلیل، مورد بررسی قرار گرفت.
۲-۳-۴ ابزارمورداستفاده
به منظور آماده سازی داده ها و انجام اقدامات بعدی از نرم افزارهای زیراستفاده شده است :
Autocad Map 2009: از این نرم افزار جهت تهیه و ادیت نقشه روستای چاشم شامل لایهبندی، ادیت اولیه، و در نهایت ایجادShape file برای تک تک لایه ها استفاده گردید.
Expert choice 11 که از این نرم افزار جهت وزن دهی به پارامترهای موثر در اولویت بندی اراضی پیشنهادی در روستا استفاده گردید.
ArcGIS 9.2 که از آن جهت تجزیه و تحلیل و در نهایت نتیجه گیری استفاده گردید.
۳-۳-۴ منابع و نحوهی جمع آوری اطلاعات هندسی و توصیفی
در این پژوهش از نقشه پایه بنیاد مسکن استفاده گردیده است. برای جمع آوری و تحلیل اطلاعات آماری ابتدا با بهره گرفتن از نقشه پایه و تبدیل نقشه از فرمت DWG به Shape file ، نقشهGIS ای تهیه و سپس اطلاعات و داده ها در نرم افزار وارد تا برای انجام تحلیلهای بعدی آماده شود.
۴-۴ بررسی روند تحول جمعیت روستای چاشم
با مطالعه و بررسیهای صورت گرفته در سرشماری سالهای مختلف، جمعیت روستای مورد مطالعه در سال ۱۳۵۵ برابر با ۵۷۱ نفر و در سال ۱۳۶۵ جمعیت ۷۹۱ نفرافزایش یافت. در سال ۱۳۷۵ جمعیت به ۶۷۶ نفر کاهش یافته و در سال ۱۳۸۵ با کاهش چشمگیری به ۴۸۳ نفر رسید. در سال ۱۳۹۰ جمعیت شهر روستا افزایش و به حدود ۶۰۰ نفر رسید جدول شماره (۱-۴) درصد نرخ رشد جمعیت روستای چاشم را نشان میدهد:
جدول شماره (۱-۴) بررسی روند تحول جمعیت روستای چاشم (۱۳۹۰-۱۳۵۵)
سال
۱۳۵۵
۱۳۶۵
۱۳۷۵
۱۳۸۵
۱۳۹۰
تعداد جمعیت
۵۷۱
۷۹۵
۶۷۶
۴۸۳
۷۲۵
تعداد خانوار
۱۱۴
۱۵۲
۱۴۵
۱۲۶
۲۲۲
بعد خانوار
۵
۵٫۲
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 01:10:00 ق.ظ ]
|