تفکیک کاربریها
ساخته شده پوشش گیاهی بایر آبی
پردازش تصاویر ماهواره ای
تهیه نقشه از تصاویر ماهواره ای
پیش بینی تغییرات کاربریها
ارزیابی دقت
منبع: نگارنده
همچنان که در جدول بالا نشان داده شده، این فرایند شامل پنج مرحله است:

    1. انتخاب مقاطع زمانی: ابتدا با توجه به دو عامل هدف تحقیق و موجود بودن داده ها یا اطلاعات مربوط به محدوده مورد مطالعه، سه مقطع زمانی ۱۳۶۶، ۱۳۷۸ و ۱۳۹۱ انتخاب گردیده است.
    1. در مرحله دوم که مربوط به تفکیک کاربریها می باشد، با توجه به اقتضای تحقیق که سعی در تشخیص میزان تغییر کاربریهاست، کاربریها به چهار دسته تقسیم شدند.
      1. در مرحله سوم به طبقه بندی، تجزیه و تحلیل یا پردازش تصاویر ماهواره­ای پرداخته شده است. (طبقه بندی تصاویر ماهواره ای به جداسازی مجموعه­های طیفی مشابه و تقسیم بندی طبقاتی آنها که دارای رفتار طیفی یکسانی باشند گفته میشود. که در واقع طبقه بندی پیکسلها تشکیل دهنده تصاویر، اختصاص دادن یا معرفی کردن هر یک از پیکسلها به کلاس یا پدیده خاص را، طبقه بندی گویند. در عمل طبقه بندی، هر کدام از درجه روشنائیها به کلاسهای پوشش اراضی، زمین شناسی، کاربری اراضی و دیگر عوارض سطح زمین منتسب می شود (علوی پناه، ۱۳۸۲:۲۹۱). برای استخراج اطلاعات از داده های سنجش از دور، مراحل زیر طی شده است:
      2. ( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

    • تهیه تصاویر ماهوارهای از مقاطع مختلف زمانی (لندست ۵ )
    • تصحیح هندسی تصاویر ماهواره ای
    • انتخاب منطقه مورد نظر جهت تهیه نقشه کاربری
    • تولید تصویر RBG از سالهای مورد نظر
    • انتخاب کاربری های مورد نظر جهت استخراج از روی تصویر
    • نمونه برداری از کاربری ها(الف:استخراج بصری ب: استخراج اتوماتیک بر مبنای نمونه برداری)
    • انتخاب نوع طبقه بندی
    • تهیه تصویر طبقه بندی از کاربری ها
    • آزمون دقت طبقه بندی
    1. مرحله چهارم تهیه نقشه از تصاویر می باشد. در این مرحله از داده های رقومی ماهواره ای، نقشه ها و جداول و سایر اطلاعات بدست آمده از این تصاویر، با هدف ارزیابی میزان تغییر کاربریها در دوره های مختلف و همچنین بررسی وضعیت توزیع کاربرها استفاده شده است.
    1. مرحله پنجم پیش بینی تغییرات کاربریهاست که به این منظور به پیش بینی این تغییرات تا سال ۱۴۰۴ بر اساس مدل زنجیره های مارکوف و سلول های خودکار پرداخته شده است.
    1. مرحلۀ ششم آزمون دقت طبقه بندی می باشد.
                1. طبقه بندی نظارت شده یا FUZZY ART MAP

یکی از مهم­ترین روشها برای استخراج اطلاعات، طبقه ­بندی بر روی تصویر است؛ که روشی کمی می­باشد. طبقه ­بندی به این معنی است که مجموعه ­ای از پیکسل­ها که تشکیل یک هدف را داده و به لحاظ فیزیکی مقادیر روشنایی آنها نزدیک به هم هستند را در یک کلاس یا طبقه با یک برچسب مشخص قرار می­دهد. به این ترتیب در نهایت می­توانیم نقشه­ای به فرم زیر داشته باشیم.
که به این نقشه­ها نقشه­های Land Use Land Cover گفته می­ شود.به این معنی که چه مناطقی با چه کاربری­ای پوشش داده شده ­اند.
به طور کلی روش­هایی که برای طبقه ­بندی وجود دارد متفاوت هستند مانند: ۱) روش­های نظارت­شده و نشده ۲) روش­های پارامتریک و غیرپارامتریک ۳) روش­های پیکسل­مبنا یا عارضه مبنا
از مهم­ترین تقسیم ­بندی­ها که در این تحقیق به آن پرداخته شده است عبارتست از:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...